mandag den 26. august 2013

mmhm cupcakes


Det skal du bruge til kagerne:
250 g smør
4 dl sukker
6 dl hvedemel
4 store æg
2 dl mælk
3 ts bagepulver
1 ts vaniljeessens

Det skal du gøre:

Pisk smørret blødt. Tilsæt sukkeret og pisk i cirka 3 minutter, til du får en meget luftig smørcreme. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Pisk vaniljeessensen i. Sigt mel og bagepulver sammen. Bland det ind i smørcremen skiftevis med mælken. Brug elpisker, men pisk ikke længere end nødvendigt for at få dejen godt blandet.

Fordel dejen i papirforme (evt. også en bageform) til de er cirka 3/4 fulde. Stil dem midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Afkøl dine cupcakes i formen i 15 min. Løsn dem forsigtigt og tag dem ud af bageformen. Lad dem blive helt kolde.
 

Det skal du bruge til smørcremen:
250 g smør
1 dl mælk
2 ts vaniljeessens
12-16 dl flormelis
Frugtfarve – gerne forskellige farver 

 Det skal du gøre:


Til vaniljesmørcremen piskes blødt smør, vaniljeessens, mælk og 4 dl af flormelissen i 3-5 minutter på middelhastighed. Smørcremen skal være luftig og smidig. Tilsæt mere flormelis, 2 dl ad gangen, og pisk cirka 2 minutter mellem hver gang, til smørcremen er tyk og har en god smørekonsistens.

Hvis du vil have forskellige farver på toppen af dine cupcakes, skal du fordele smørcremen i forskellige skåle og farve dem hver for sig med lidt frugtfarve.

Smør cremen på toppen af kagerne. Du får den karakteristiske facon ved først at smøre et tykt lag over hele cupcaken med en smørekniv. Tag så kniven og lav en rende i spiralmønster på hver cupcake. Du kan også bruge en tylle, hvis du har en. Drys forskellige typer kagekrymmel over. Sæt kagerne i køleskabet, så cremen stivner. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

BlogLovin'

Follow on Bloglovin